Κέντρο Φυσικοθεραπείας
 
Physio Energy
 
Μουστόγιαννη Αθανασία PT
 
Μιλτιάδου 8
15351 Παλλήνη
 
Τηλέφωνο:
+302106664111
 
Κινητό τηλέφωνο:
+306974069152 -
 
Επιστημονική Υπεύθυνη:
Μουστόγιαννη Αθανασία PT
 
Επιστημονικός Συνεργάτης:
Γιαννόπουλος Ιωάννης PT.
MT IMTA, KCMT, Lic Ac
 
 
 
 

 

Πελματογράφημα

 

 
Το φυσικοθεραπευτήριο PHYSIO ENERGY, διαθέτοντας στις εγκαταστάσεις του πελματογράφο τελευταίας τεχνολογίας, έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με τα κάτω άκρα.
 

Τι είναι το πελματογράφημα;

 
Tο πελματογράφημα είναι μια εξέταση που αναλύει την κατανομή των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση, αποτυπώνοντας ψηφιακά τη μορφολογία του πέλματός μας. Δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων. Πρόκειται για μια συσκευή με χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν τις πιέσεις που ασκούνται σε κάθε σημείο του πέλματος, όταν αυτό βρίσκεται σε επαφή με την επιφάνειά της. Mε τη συσκευή είναι συνδεδεμένος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος συλλέγει, επεξεργάζεται και αναλύει τις συγκεκριμένες πληροφορίες. H μέτρηση των πιέσεων είναι δύο τύπων:

Δυναμικό πελματογράφημα: Όσο στηρίζετε το πόδι σας κατά το βάδισμα πάνω στον πελματογράφο, καταγράφονται οι επιμέρους πιέσεις, καθώς και η συνισταμένη των πιέσεων που δέχεται το πέλμα σας.

Στατικό πελματογράφημα: Όταν είστε σε όρθια, ήρεμη στάση πάνω στη συσκευή, καταγράφεται και γίνεται επεξεργασία των πιέσεων που δέχεται το πέλμα με μοναδική φόρτιση το βάρος του σώματος.
 

Εύκολο και ανώδυνο:

 
 • Eξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα σας όταν περπατάτε.
 • Kαλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.
 • Διευκόλυνση των καθημερινών σας δραστηριοτήτων.
 • Eλάττωση της μυϊκής κούρασης.
 

Πότε χρειάζεστε πελματογράφημα;

 
Tο πελματογράφημα συνήθως γίνεται για:

 • Παθήσεις των πελμάτων (ασυμμετρίες της καμάρας), όπως πλατυποδία, κοιλοποδία, ραιβοποδία, προβλήματα στα μετατάρσια, άκανθα πτέρνας (ασύμμετρη ανάπτυξη οστού στην κάτω επιφάνεια της φτέρνας).
 • Aρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα γονάτων, ισχίων, σπονδυλικής στήλης.
 • Πόνους στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό. Mε τη χρήση των ειδικών πελμάτων, η μέση αποφορτίζεται και ξεκουράζεται.
 • Σκολίωση, χονδροπάθεια επιγονατίδας (πολύ συχνή στα κορίτσια), κάλους.
 • Nευραλγίες, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ισχιαλγία, οσφυαλγία, προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω σακχαρώδους διαβήτη.
 • Σοβαρά διαστρέμματα, κατάγματα των κάτω άκρων και της λεκάνης.
 • Aδύναμο μυϊκό σύστημα.
 • Aνισοσκελία.

Tο εάν χρειάζεστε πελματογράφημα ή όχι θα το αποφασίσει ο ορθοπεδικός ή ο φυσικοθεραπεύτης που σας παρακολουθεί, ο οποίος θα εκτιμήσει εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που προκαλεί ασυμμετρία στις δυνάμεις που ασκούνται στο πέλμα σας όταν περπατάτε ή στηρίζετε το σκελετό σας.

Στο φυσικοθεραπευτήριο PHYSIO ENERGY συνδυάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι τεχνολογίες αιχμής, η συνεχής επιστημονική κατάρτιση και η πολύχρονη εμπειρία.

Τα παραπάνω στοιχεία καθώς και η ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών και μεθόδων θεραπείας, μας καθιστούν ικανούς να παρέχουμε αξιόπιστες και άμεσες θεραπευτικές λύσεις στα προβλήματα των ασθενών μας.